Wil je een lange relatie?Verwijder je partner van social media

resize

Met een toenemend gebruik van social media begint er ook een toenemende vraag naar minder. En dit voornamelijk tijdens ´´ons tijd´´. Het is een steeds meer voorkomend begrip onder koppels: ´´Technoference´´

Kijk om je heen, terwijl je wacht op de trein, of bus, of als iemand 5 minuten niets te doen heeft. 95% van de mensen grijpt naar hun mobiele telefoon. Even Facebook checken, even Whatsappen, Twitter, Instagram, selfie´s maken. Social Media is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Tijdens het leren kennen van een partner in de goede oude tijd, was dit niet van invloed,maar tegenwoordig heeft de social media een grote invloed op relaties.

Volgens een studie van Pew Research Study vind 25% van alle ondervraagde in een lange relatie dat hun partner te vaak afgeleid is door social media terwijl zij samen waren. 8% van de ondervraagde geeft ook aan ruzie te maken over social media gebruik. Als we hetzelfde vragen onder een doelgroep van 18-29 dan lopen de percentages op tot 42% en 18%.

Nu meer dan ooit zijn wij afgeleid, en op zoek naar een oplossing voor de frustratie. Volgens relatie adviseur Ian Kerner moet je je partner van social media verwijderen. Dit zorgt voor meer mysterie en diepgang in de relatie. Ian gaf zelf aan in een interview met een radiostation dat hij de dagelijkse updates van zijn vrouw niet meer kon aanzien. Na de zoveelste update over ´´na 3 koffie´s ben ik nog steeds moe´´ van zijn vrouw vond hij het genoeg. Hij heeft zijn vrouw verwijderd van Facebook, en sindsdien is de relatie alleen maar dieper en intensiever geworden.

Weg met de mobiele apparaten als je samen bent, als er een in de buurt is dan kan deze al van invloed zijn op het gesprek  dat je samen voert. En met minder tijd besteed aan social media, dan wordt er meer tijd geinvesteerd in het samen zijn. In de samenleving waar we nu in leven gaan er steeds meer mensen naar bed nog te moe om samen te knuffelen of de liefde te bedrijven, terwijl 30 tot 40% van hun tijd wordt besteed aan Facebook,Twitter,Instagram,of Netflix. Verminder het gebruik van deze, en het resultaat is een diepgaande date, of avond met je partner.