3 feiten over Valentijn die je kan gebruiken om je partner te verassen

Iedereen weet dat we op Valentijn de dag van de liefde vieren, maar heb je je ooit afgevraagd waar al die rare tradities die we vieren op Valentijn vandaan komen?Dingen zoals Valentijnsbrieven, en waar komt toch die Cupido vandaan?Waar is het allemaal begonnen?

1: Vogel paartijd

Gedurende de middeleeuwen geloofde men in Frankrijk en Groot-Brittanië dat de paartijd begon op 14 Februarie. Nou dit mooie feitje moet makkelijk om te zetten zijn in een activiteit 🙂 14e en 15e eeuw Engelse en Franse dichters en schrijvers hebben aan de hand van hun versen verder Valentijn verbonden aan de liefde.

2: De eerste Valentijnskaart

Wist je dat er jaarlijks 141 miljoen valentijnskaarten worden verstuurd? Dat maakt het na kerstmis de populairste feestdag voor het geven van kaarten. En dit begon allemaal in 1415 toen Charles, de Hertog van Orleans, gevangen werd gehouden in de toren van Londen, en hij een brief schreef naar zijn vrouw. Geschiedenis experts zeggen ook dat Sint Valentijn uit Rome ook een brief heeft geschreven met als afsluiter: van jouw Valentijn naar zijn liefje, zij was de dochter van 1 van de wachters van de gevangenis, de dag voordat hij werd geëxecuteerd.

De uitdrukking; jouw Valentijn wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt. Verder misschien een leuk idee om dit stukje geschiedenis te gebruiken, en je eigen persoonlijke liefdesbrief te schrijven gericht aan jouw partner. Zo zijn jij en je partner een deel van onze geschiedenis.

3: Cupido

In Romijnse mythologie was Cupido de God van erotiek,liefde en schoonheid. In hedendaagse cultuur is Cupido ook bekend vanwege het schieten van de welbekende liefdespijlen, en daarom een bekend ikoon gedurende Valentijn. Zowel op schrift als in sculpturen wordt Cupido vaak naakt afgebeeld. Altijd een prachtige herinnering als je jezelf als Cupido laat vereewigen op een schilderij voor je lover? :p

Vergeet ons niet te liken op Facebook, of vindt ons op Twitter