9 dingen die je hoort als je een ouder iemand date

Om heel eerlijk te zijn heb ik altijd een zwak gehad voor oudere mannen. Nooit echt geweten waarom. Het begon eigenlijk op mijn 16e al, heb oudere mannen altijd aantrekkelijker gevonden. Die zelfverzekerheid, die wijsheid, en dan heb ik het niet over 2 jaar verschil. 1 van mijn eerste vriendjes was 10 jaar ouder, en mijn huidige partner is 14 jaar ouder. Toen ik hem voor het eerst ontmoette had ik geen idee dat hij zo oud was. Kon het iig niet merken aan zijn gedrag. En hij dacht dat ik ouder was dan dat ik werkelijk was. Dit maakt ook niets uit, wij vielen voor elkaar zoals we zijn.

Iedere vrouw met een oudere man kan je vertellen wat de vooroordelen zijn die je naar je hoofd krijgt geslingerd. Veel heeft te doen met het feit dat mensen nog steeds de ´´dame in nood´´ situatie verwachten. Alsof je als vrouw je hele leven wacht op een man die je kan verzorgen, als een sprookje.

Soms dan zijn er voorbeelden van mannen met oudere vrouwen (Ashton Kutcher&Demi Moore bv) maar mannen krijgen nooit hetzelfde commentaar.

Hier zijn 9 dingen die je hoort als je een oudere vriend hebt:

1: Je hebt een SugarDaddy!

Deze uitdruk is een steeds meer voorkomende uitdruk, en tegenwoordig, waarom niet? Media tegenwoordig staat vol met voorbeelden van Sugardating, en Sugardating sites waar steeds meer mensen elkaar vinden.

2: Jij hebt zeker ´´daddy issues´´

Dit stereotype is overgebruikt en ongelofelijk ongegrond. Wat weten andere mensen nou van jouw achtergrond?! Ik heb nog nooit problemen met mijn vader gehad en wij  hebben een hele normale relatie. Hij is een voorbeeld voor me en ij mijn ogen de beste vader ooit. Mijn vader en moeder zijn nog steeds gelukkig getrouwd. Maar ik hou nog steeds van oudere mannen, de 2 hoeven geen verbintenis te hebben.

3: Jouw ouders gaan niet blij worden als ze hem zien!

Fout!!!En hoe slecht om daar al van uit te gaan?! Wederom, mijn ouders, beste ouders in de wereld steunen mijn keuzes. Zullen er ouders zijn die daar slecht mee omgaan?Vast wel, maar ik ga er van uit dat de meerderheid begripvolle ouders zijn en van hun kind houden, en het dus niet vervelend vinden. Het is zowieso spannend om een nieuw persoon mee te nemen naar je ouders, maar leeftijd, ras, sexualiteit of andere geloofsovertuiging zou geen probleem moeten zijn.

4: Hebben jullie elkaar online ontmoet?

Nog zo´n aparte uitspraak, waarom zou ik hem online ontmoet hebben? Er is absoluut niets mis met online daten, vandaad de dag daten en meer mensen online als dat er mensen elkaar nog in de kroeg ontmoeten. Maar als je de vraag als eerste stelt dan ga je ervan uit dat ik voor me laptop ben gaan zitten en met 3 klikken iemand heb uitgezocht? Ik ben daadwerkelijk geïnteresseerd in de persoon met wie ik ben.

5: Hij heeft weinig tijd over voor kinderen…

Ten eerste weet jij helemaal niet wat de lichamelijke toestand van mijn vriend is, ten tweede zijn de fysieke regels voor het krijgen van kinderen anders voor mannen en vrouwen. Wordt dan ook meestal gebruikt door bemoeierige familie leden.

6: Jullie zijn een beetje zoals Ashton Kutcher en Demi Moore

Het is lief bedoeld, of misschien leuk bedoeld, maar ik ben niet de grootste fan. Ik date wie ik date om wie de persoon is, niet om wat op dit moment ´´in´´ is in Hollywood?

7: Je moet voor jezelf besluiten of je al vastigheid wilt…

Nog zo´n vals vooroordeel, alleen omdat mijn vriend een stuk ouder is wil niet zeggen dat hij op zoek is naar huisje, boompje, beestje, iedereen heeft zijn eigen tempo. Plus niets is meer beschamend dan zo´n onderwerp opbrengen tijdens een sociale bijeenkomst.

8: Hij heeft geluk dat hij jou heeft kunnen krijgen…

Als je zoiets zegt dan ga je er dus van uit dat iedereen puur op uiterlijk gaat. Heeft niets te maken met hoe die persoon is. Dit is natuurlijk volkomen belachelijk. In mijn situatie, beschouw ik me als de gelukkige, ik heb een ongelofelijk begripvol, zorgzaam en liefdevol persoon die mij wil precies zoals ik ben.

9: Hij gaat er later zoveel ouder uitzien dan jou

Altijd leuk om te zien hoeveel mensen er zijn die zich zorgen maken over hoe toekomstige ik en mijn vriend er uitzien. Het stoort me nu niet, het zal me ook niet storen over 40 jaar.