Lees de verhalen van twee Zweedse finalisten hier!

Maria – Zweden
Maria vertelt een ontroerend verhaal over haar jeugd. Ze groeide namelijk op met een alcoholist als vader en een moeder dat continue deed werken. Hierdoor zocht ze comfort in het eten van ongezonde dingen en toen ze 12 jaar oud was, woog ze 105 kilo. Met de hulp van sociale dienstverleningen en het centrum dat strijd tegen obesitas bij kinderen, begon ze al wat gewicht te verliezen. Zo begon het gevoel van, zoals ze zelf beschrijft, “dik en lelijk” langzaam te verdwijnen en begon haar zelfvertrouwen te groeien. Ze verloor maar liefst 35 kilo, maar dit bracht ook wel wat narigheid met zich mee.
Maria geeft aan dat ondanks al het sporten haar overtollige huid niet verdwijnt. “Ik ben pas 21 jaar oud en mijn buik hangt erbij alsof ik al ben bevallen van een aantal kinderen. Ik voel me er erg slecht over en een operatie hieraan zou niet alleen mijn buik verbeteren, maar ook mijn zelfvertrouwen.”, zegt Maria. Dit is waarom Maria is geselecteerd als een finalist in de #ArtToMasterpiece competitie van Sugardaters® en is ze nog een kanshebber op een schoonheidsoperatie om zich aan haar buik te laten opereren.

Vanessa – Zweden
Vanessa is een vrouw die erg down-to-earth is. Ze zit vol energie en is een perfectionist wanneer het om haar lichaam en uiterlijk gaat. Zo zegt ze: “Je hebt maar een leven, dus waarom zou je er dan niet met stijl en elegantie in leven?” Vanessa verteld dat ze een “poppen-uiterlijk” heeft en altijd fit is geweest, maar een lichaamsdeel maakt haar erg onzeker: haar kont. Vanessa beschrijft haar kont alsof het de zwaartekracht heeft gevolgd en nog niet is opgedoken. Verder is ze tevreden over haar lichaam, maar haar zelfvertrouwen is erg laag omdat ze erg onzeker over haar kont is. Het maakt niet uit hoeveel ze doet sporten, het wordt maar niet beter. Vanessa zegt: “Er is niks sexier dan een vrouw met veel zelfvertrouwen, die in staat is om naakt rond te dansen van blijdschap en die haar partner kan prikkelen en haar aanbid. Mijn kont is zo lang en plat, ik zou graag willen dat ik in een bikini naar het strand kan met een opgeheven hoofd. Ik heb dit nou al zeven jaar lang niet kunnen doen.” Vanessa vertelt dat ze zich hierdoor alleen maar concentreert op wat er mis is met haar lichaam en door de negatieve gedachtes niet meer in staat is om te zien wat er wel allemaal goed is aan haar lichaam.