Lees de inspirerende verhalen van onze laatste twee finalisten hier!

Elena – Finland
Elena is de tweede Finse finalist in de #ArtToMasterpiece competitive. Elena vertelt ons het verhaal over hoe het voelt om geboren te zijn in het verkeerde lichaam. Elena is transgender en haar grootste levensdoel is momenteel om haar droom te verwezenlijken en dus een echte vrouw te worden. “Toen ik 17 jaar was, was ik de jongste persoon ooit in Finland die de diagnose kreeg dat ik transgender ben. Ik startte met geslachtsveranderde behandelingen toen ik 18 werd.” Elena zegt dat zolang ze zich kan herinneren, haar grootse idool het Zweedse model Victoria Silvstedt is en dat ze altijd al zoals haar wilde zijn. Elena vertelde ons haar aangrijpende levens verhaal over het leven van een transgender. Ze zit vol positiviteit en hoop en dat kunnen wij hier erg waarderen! Als ze de #ArtTeMasterpiece competitie zou winnen, wilt ze graag een neus-correctie (en dan het liefste zo een als Victoria natuurlijk!). Haar neus zit haar dwars en ze wilt graag een vrouwelijkere neus. Een mooie neus hoort bij een mooi vrouwen gezicht zegt ze. Een neus is namelijk een van de eerste dingen waar je naar kijkt als je iemand ziet en ze is momenteel niet gelukkig met haar neus omdat deze niet vrouwelijk is.

Ida- Noorwegen
Als laatste, maar niet de minste, hebben we een interessant verhaal gekregen van Ida. Ida heeft moeilijke tijden doorstaan. Toen ze zwanger werd kreeg ze een zware depressie en hierdoor kwam ze 50 kilo bij, en daar stopte het helaas niet bij. Toen ze haar tweede kindje kreeg, besloot ze om actie te ondernemen en iets aan haar situatie te veranderen. De druppel die de emmer over liet lopen was wanneer ze tijdens een vlucht naar Londen om een extra lange gordel moest vragen.
“Toen ik op weg was naar Londen, moest ik in het vliegtuig om een extra lange gordel vragen omdat ik de gordel niet dicht kreeg. Ik voelde me niet alleen hartstikke vernederd maar het was ook een schop onder mijn kont, en dat had ik eigenlijk wel nodig!” Met de motivatie om een goede moeder te zijn en om minder veel genante situaties te moeten meemaken had ze besloten om te gaan beginnen met sporten. Ze heeft zich uit de naad gewerkt en het haar gelukt om 50 kilo af te vallen! Dat gaf haar een goed gevoel maar helaas had het ook wat minder goede gevolgen die niet op te lossen zijn met sporten. Door de hoeveelheid dat ze is afgevallen is ze van een cup F naar een B-cup gegaan. Daarvoor wilt Ida graag een schoonheidsoperatie via de #ArtToMasterpiece winnen. Ze is niet blij met hoe haar borsten er nu uitzien, naar haar eigen zeggen zijn ze uitgezakt en hangen ze. “Het winnen van deze competitie zou betekenen dat ik een kans krijg om een nieuwe start te maken. Ik hoop het zelfvertrouwen en de blijdschap van hoe ik vroeger was terug te winnen.”