Dit is waarom wij SugarMama’s zijn!:

In de samenleving waarin we ons tegenwoordig bevinden is het totaal geaccepteerd dat oudere mannen met jongere vrouwen daten, maar er is blijkbaar een heel ander gevoel over oudere vrouwen die jongere mannen daten… waarom? Is dat niet gek?

We moeten vaak uitleggen waarom we met een jonger iemand willen daten en ’t voelt alsof we zowat aangevallen worden voor het feit dat we liever met een jongere man daten. Dat vind ik vreemd, vooral omdat het daten van een jonger iemand veel voordelen heeft. Daarom hebben we met twee SugarMama’s gesproken, en dit is hoe zij erover denken:

 

Emily, 46:

“Ten eerste kan het me niet heel veel schelen wat mensen van me denken, ik schaam me er daarom ook niet voor dat ik met jongere mannen date! Ik heb eigenlijk altijd met jongeren gedate. Toen ik 23 jaar oud was, was ik in een relatie met een 18 jarige. De seks was niet de beste die ik heb gehad, maar de passie spatte ervan af. Jongere mannen zitten vol met passie en energie en doen hun uiterste best je te plezieren. Toen ik 35 was, trouwde ik met een man van 26, de seks was ongelofelijk en de liefde tussen ons wat intends en enorm. Met hem heb ik nu twee kinderen maar helaas hield ons huwelijk geen stand.

Mijn lichaam was hierna niet meer zo strak en ik verloor mijn zelfvertrouwen. Ik dacht dat ik niet meer aantrekkelijk zou zijn voor jongere mannen en ik voelde me oud en versleten. Ik heb toen ook een aantal jaren geen partner meer gehad en al helemaal geen intimiteit. Mijn vrienden hebben me nog wel eens geprobeerd te koppelen, maar ik had er geen zin meer in. Na verloop van tijd begon ik me toch wel eenzaam te voelen. Mijn ex had natuurlijk binnen no-time weer een nieuwe partner en de kinderen vonden haar wel lief en ik moest dan af en toe verhalen over haar aanhoren. Dit deed mij behoorlijk veel pijn. Ik besloot dat het tijd was voor actie! Ik heb me daarom aangemeld bij een datinssite en begon met sporten. Ik had op de datingssite ingevuld dat ik 36 jaar oud was ipv 44, uit nieuwsgierigheid of ik nog voor een jong bloemetje doorkon of niet, haha. Ik was echt enorm verbaasd over het aantal berichtjes dat ik ontving! Dat was echt goed voor mijn ego, en mijn zelfvertrouwen begon weer terug te keren. Door het sporten begon ik me ook weer fitter te voelen en de kids vonden het niet stom dat mamma graag ook een man wilde ontmoeten. Ongelofelijk hoe jongere kinderen toch vol compassie zitten en begripvol zijn. Ik ben toen weer op verschillende dates geweest en dat voelde goed. Ik begon weer lekker in mijn vel te zitten en genoot van het daten. Ik heb verschillende wel gezegd dat ik ouder was en heb nu ook mijn leeftijd op mijn profiel aangepast. Ik merk echter geen verschil in types dat me een bericht schrijven. Dus dit duid er ook maar weer op dat leeftijd er eigenlijk helemaal niet echt eraan toedoet, het is maar hoe je je voelt! Jongere mannen passen bij hoe ik me voel en ze gaan ervoor! Ze zitten vol energie, zijn spontaan en open-minded, hebben veel ambitie en passie en dit geeft mij positive energie. Ik zou echter nooit met iemand daten die bij wijze van mijn zoon zou kunnen zijn qua leeftijd, dat gaat me te ver.“

Charlotte, 50:

Ik date sinds mijn 30e met jongere mannen omdat ik heel erg nieuwsgierig was naar hoe het zou zijn. Ik had door dat ik in een café vaak aanspraak had van jongere mannen en dat voelde eigenlijk wel goed. Eigenlijk merk ik niet heel veel verschil qua leeftijd, althans het voelt niet alsof ik met een jonger iemand dan mij date. Toen ik met oudere deed daten voelde ik wel een duidelijk leeftijdsverschil. Ze worden zo stijf en saai en praten over werk en blabla. Jongere mannen zijn energieker, spontaner en hebben nog een goed gevoel voor humor. Het voelt alsof het makkelijker klikt met een 20iger ipv een 30+er. Het zijn luchtigere gesprekken en er is veel meer humor, wat ik erg belangrijk vind. Daarnaast is de seks echt vele malen beter. Ze proberen zich echt uit te sloven! Met oudere voelt het vaak als een routine en is ’t een serieuze business – althans het lijkt alsof echt alles politiek correct moet zijn! Verschrikkelijk vind ik dat. Als er een oudere man zou zijn met de mindset van een jonger iemand vind ik dat natuurlijk ook prima. Helaas ben ik diegene tot nu toe nog niet tegengekomen dus blijf ik lekker met jonge goden daten! Wie doet me wat…!