Sugar&Spice: Vergeet LinkedIn – Jouw SugarDating-profiel kan je nieuwe CV zijn

Vergeet LinkedIn – Jouw SugarDating-profiel kan je nieuwe CV zijn…

Wat was mijn meest memorabele sollicitatiegesprek tot nu toe? De tweede fles rode wijn op een kinky feest in Berlijn. Mijn Sugarmama en ik kwamen daar een vriend van haar tegen die toevallig ook de leidinggevende is in een wereldwijd bedrijf met een afdeling in de stad. Oh, Sugarmama? jup! Neem even de tijd om dit te verwerken als je dat nodig hebt.  

Deze vriend besloot om met ons mee te gaan voor een glas wijn maar bleef voor de hele fles. Hij kon maar niet stoppen met praten over zijn… werk, natuurlijk. Wat zou een man van 45+ met twee kinderen anders moeten bespreken op een zaterdagavond? Dus toen het juiste moment naderde dacht ik ‘fuck it’ en vroeg ik het: heeft u nog open vacatures?

Waarom ben ik opeens een jobdigger? Mijn ouders waren net gestopt me financieel te ondersteunen, de reden was om me aan te moedigen om een echte baan te vinden. Mijn opties zonder diploma waren beperkt, maar ik was niet van plan om genoegen te nemen met een studentenbaantje. En leven van iets zoals SugarDating is te instabiel voor mij. Mijn familie wilde dat ik de echte wereld in ging en mijn handen vuil maakte. Dus dat deed ik, met beide handen… De volgende ochtend had ik een vreselijke kater en een baan in mijn zak.

Het was niet bepaald de carrière van mijn dromen, maar voor mij was het ook een goede gelegenheid om mensen uit het bedrijfsleven te leren kennen op een bedrijfsfeest en een goed excuus om strakke rokken te dragen. In een van die bedrijfsfeesten ontmoette ik ook een van mijn toekomstige werkgevers – maar dat is een ander verhaal.

Ik laat dit allemaal misschien heel erg gemakkelijk klinken – maar dat was het ook. Ik was zelf verbaasd hoe weinig ze over mijn werkervaring vroegen en of ik een goede student was. Hij maakte zich meer zorgen over zijn halflege glas wijn. Die nacht leerde me een belangrijke les: het gaat niet alleen om wat je weet maar het gaat om wie je kent.  

Ik weet dat het niet echt helemaal eerlijk is. Maar weet je wat ook niet eerlijk is? Een simpele naam zijn in een stapel sollicitaties. Houd dus altijd je ogen en oren open terwijl je aan SugarDating doet. Je zult er misschien versteld van staan wat je eruit kunt halen.

Als je meer wilt weten over mij of als je nog vragen hebt, kun je hier een reactie achterlaten, een e-mail sturen naar sugarandspice@sugardaters.com of dm me op SugarDaters Blog Facebook-pagina. Ik beloof dat ik niet bijt. En volg natuurlijk Sugardaters op Facebook en Instagram.

Disclaimer: The views and opinions expressed by our contributing authors are those of the authors and don’t necessarily reflect or represent the views and opinions held by SugarDaters®.