Waarom hebben mannen affaires? De meest populaire redenen voor ontrouw…

Waarom hebben mannen affaires? De meest populaire redenen voor ontrouw…

Heb je ooit ontrouw in een relatie ervaren? Ondanks het feit dat we in deze post van vandaag mannen beschrijven betekent niet dat vrouwen niet vreemdgaan. Maar de redenen waarom mannen en vrouwen vreemdgaan verschillen wel een beetje. Maar dat is een onderwerp voor een andere blog.

Vreemdgaan kan zonder enige twijfel mensen pijn doen en vooral als je de partner er niks van afweet en/of het niet goedkeurt. Als iemand vreemdgaat dan is daar duidelijk een reden voor en wij hebben 4 populaire redenen op een rijtje gezet…


… Dus waarom gaan mannen vreemd?

1.De partner bevredigt hem niet seksueel

Dit is een van de meest populaire redenen. Een langdurige relatie of huwelijk kan soms leiden tot een gebrek aan passie tussen partners, zowel in bed als ik het dagelijks leven. Tenminste, niet zoveel passie als in het begin van hun relatie. Voor sommige mannen is het dan ook ‘’gerechtvaardigd’’ dat als een vriendin of vrouw hun niet seksueel kan of wil bevredigen, zij het recht hebben iemand te vinden die het wel kan en/of wil doen. Mannen volgen vaak de regel: wat niet weet wat niet deert en voelen zich vaak alleen schuldig als hun partner erachter is gekomen. Maar dan geven ze vaak nog steeds hun partner de schuld.

2. Affaire is zijn achternaam

Het is ook mogelijk dat je partner niet volwassen genoeg is om in monogame relatie te hebben. Hij geeft niks om de beloften die hij heeft gemaakt. Hij begrijpt misschien niet hoe loyaliteit in een relatie met een andere persoon werkt, dus gebruikt hij het in zijn voordeel. Misschien heeft hij geen zin om voor iemand anders te veranderen. Het zal dus heel moeilijk zijn om van hem de loyale en liefhebbende partner te maken die jij wilt dat hij is. Is dit iets waar je niet voor staat? Pak dan je koffers en begin een nieuw leven, met een andere partner. Beter laat dan nooit!

3. Onvervulde emotionele behoeften

Ja, ook emotionele behoeften zijn belangrijk om het evenwicht in een relatie te houden. Als een man zich onbelangrijk en ongewenst voelt, kan hij ergens anders naar emotionele (en seksuele) steun zoeken met iemand die er voor hem wil zijn. Laten we niet vergeten dat mannen ook gevoelens hebben en niet alleen seks maakt hen gelukkig.

4. Wanneer de partner ‘slonzig’ wordt

Er zijn veel vrouwen die ervan houden om er op elk moment van de dag en nacht er perfect uit te zien, zoals Kardashians. Maar er zijn ook vrouwen die niks of niet veel om geven en passen zich aan, aan hun werk, uitgaan en thuisomgeving. Thuis voelen ze zich op hun gemak, dragen casual kleding, verwijderen make-up, zetten hun haar in een een knot op en klaar. Blijkbaar kunnen sommige mannen zo’n transformatie of make-over niet aan en vinden ze hun vrouw niet meer zo aantrekkelijk als aan het begin van hun relatie. Maar is dat genoeg om een affaire te hebben?

Er zijn veel redenen waarom mannen vreemdgaan, veel meer dan de 4 bovenstaande redenen. Heel vaak zit de kern van het probleem in de relatie, er ontbreekt bijvoorbeeld iets, we voelen ons niet op ons gemak of we hebben een verandering nodig. Vaak kun je door een eerlijk gesprek aan te gaan met je partner veel problemen oplossen maar dan moet je dat gesprek wel aan gaan.

Vergeet niet om ons te volgen op Facebook, Instagram & Youtube